orosmoment 1.

Imorgon: ARL-prov. Förberedd? Icke. Första gången under skoltiden som IG:et känns nära. Rysligt nära. P.H. räddade dock läget litegrann, benen skakar aningen mindre. Skrattar åt svaret på fråga 49 och släcker lampan. Sömn - bra grej!

längsta mannen på jorden, ni vet.

Mysigaste låten just nu.


igårkväll.

Den gamla goda tiden, då Felix fortfarande såg ut som en kyckling i håret.

Agerade sjukstuga åt han där, som gått och fått feber. Mat, smörfilmer, nostalgimusik, några timmars struntprat och klockan halv fem hade vi somnat i ett badkar. Sånt där som händer ibland.


day 19.

NICKNAMES YOU HAVE; WHY DO YOU HAVE THEM

Nea
- Det är nästan inte ens ett smeknamn, utan namnet jag faktiskt förknippar mig med. Föredrar. Alla kallar mig för Nea, lärare som vänner. Gör man det inte känns det liksom inte som att man känner mig... Och vet du vad? Du får kalla mig för det även om vi inte känner varann så bra, eller alls. Bra grej, va?

Kalle - Kalle och Hobbe, Nea och Felix... Vi har helt enkelt kommit på att vår relation är som deras. Så därför.


day 18.

PLANS/DREAMS/GOALS YOU HAVE
  • Komma in på en skola jag tycker om.
  • Arbeta med något jag älskar.
  • Resa mycket.
  • Hitta den där personen som är perfekt för just mig.
  • Göra skillnad i andras liv, hjälpa.
  • Lära mig en massa.
  • Ha riktigt roligt på vägen!

day 17.

SOMEONE YOU WOULD WANT TO SWITCH LIVES WITH FOR ONE DAY AND WHY

Svaret har jag haft klart sen start. Om jag fick byta liv för en dag skulle det vara med någon av de här pojkarna -  Ben, Duncan, Dave och Jonnie. Fyra vanliga studenter som kom på idéen att göra en lista på 100 saker de vill göra innan de dör (t.ex. ta sig in och festa på the Playboy Mansion, spela basket med Barack Obama, ta prästlicens...), resa runt Amerika och på vägen hjälpa andra människor att uppfylla sina drömmar. Med dem skulle ingen dag bli tråkig och jag skulle dessutom göra en god gärning!

Favoritserie? Javisst. Följer? Jajamensan. Ni göra samma? Rekommenderas starkt!

(men sänds endast i USA så titta på nätet, jag fick reda på dem genom att pappa känner Bens mamma)


bara så ni vet.

Jag har en fin mamma. En sån som retas mycket, lyssnar bra, är sen till allt, glömmer saker, levererar goda råd och ännu godare spagetti carbonara, dansar och sjunger fult men gör det ändå, inspirerar, gör sitt bästa, står för sina åsikter och struntar i vad andra tycker, tror på hokus-pokus, tappar bort saker, drar dåliga skämt och skrattar ihjäl sig åt sig själv, tror på andra och ger alla en chans... Ikväll var hon en sån som köpte nya karaktärsskor till mig för att jag tyckte att jag behövde det och dessutom den där hemskamenmåsteköpasiallafall-klänningen... Jag tycker om henne. Jättejättemycket. Min mamma.

något mysigt, gärna rosa och fluffigt.

Jag har repat scener i 4 timmar, läst klart näst sista kapitlet ur Mice & Men, fyllt i ansökningsblanketter och skrivit levnadsbeskrivning... Och så har jag umgåtts med fina människor och mått allmänt bra. Nu känns kamomillte och film som en väldans bra idé. Läs rubrik.

- 27 °C

Täckbyxor, långkalsonger och vantar. Brasa och sittunderlag.
Varm choklad med grädde och marshmallows. Bastu och bad.

Världens finaste familj. Och åh en sån fin dag.


day 16.

ANOTHER PICTURE OF YOURSELF

Troligen den mysigaste bilden jag har av mig själv. Fin dag, fin omgivning,
fin kamel, fin egendesignad tröj-huvudbonad.


alla goda ting är tre

Foto: Lena Lorentzen

Ibland händer det sådana där mysiga saker som gör dagen bara liite finare... Som att bli uttagen till en koreografi jag verkligen, verkligen vill göra. Underbart. Eller att träffa två åh så söta (7-åriga?) fans sedan Annie-musikalen som var döintresserade av mina (fantastiska) mimare-skills, skrattade högt åt dåliga skämt och skulle highfive:a och kramas om vartannat. Roligare var nog att Felix satt bredvid och inte blev igenkänd alls. Men så måste han ju prova på hur det känns också, Hedens Hetpudding... Annars då? Pile-kusiner kommer från Öland till Bollnäs på fredag. Härligt! Är det några jag måste krama på just nu så är det dem. Och moster såklart. Och Mackebus.

hjärtedagen

För att det är Alla hjärtans dag och jag tycker så himlarns mycket om henne.

Fröken fick sig lite skönsång framförd av två utomordentligt duktiga elevrådsrepresentanter och höll på att skämmas ihjäl, Es08 skrattade högt. Teaterrep varvat med dans mest hela dagen. Fint arbetsintyg anlände på posten och mitt personliga brev är färdigt och klart liksom personbevis, hälsointyg och nästan alla ansökningsblanketterna... Det tar sig minsann! Fira dagen tänker jag göra med att släcka lampan innan elva. Sjunger fint i mina öron. Godnatt.

igår

 

Jag fick leka teaterfröken till söta små barn, äta på kinarestaurangen och spendera
kvällen med bästaste bästa... Såna dagar som är lite finare än andra, ni vet.

day 15.

PUT YOU IPOD ON SHUFFLE: FIRST 10 SONGS THAT PLAY

1.
Is it over - Elin Rith Sigvardsson
2. Oh, Oh Cheri - Francoise Hardy
3. I'm Pablo - Billie the Vision & the Dancers
4. Two way monologue - Sondre Lerche
5. Vem vet - Lisa Ekdahl
6. Daydream - The Lovin' Spoonful
7. The Quiz - Hello Saferide
8. Your song - Elton John
9. Stupid girl - Miss Li
10. Við Spilum Endalaust - Sigur Ros


day 14.

THIS MAKES YOU CRY

 


Gråta av sorg eller av lycka... Eller helt enkelt utan att veta varför. Jag minns just en sådan gång, i åttan när Jossan spelade den här låten för mig. Det blev konstigt i magen och lite suddigt sådär. För den är fin. Äkta. Och han sjunger så bra.

Sånt händer nästan aldrig.

bananpannkakor

Jag ska aldrig färga håret hos någon annan än faster, någonsin igen. Punkt. Tur att hon kunde fixa det direkt, nu är det
mörkt och bra. Puh... Annars då? Vänner är fint, både på tv och i verkligheten, men så var det väl ingen nyhet precis.
Vinröda strumpbyxor, pirr i magen och en fin present ger kvällen extra rosa skimmer... Precis så som det ska vara en fredag.


för er


Sänder en tanke till alla de fina människor runt omkring mig som lider just nu...
Jag tänker på er, allihopa. Ibland är livet orättvist.

en dag som denna

Drog med Hobbe på Power Yoga som visade sig vara inställd, sadlade om för Zumba och ägnade följande timme åt frenetisk rumpskakning! Oh my... Ibland tror jag att jag är i bättre form än jag är, men så spräcktes väl den bubblan redan igårkväll? Nåja, vidare vidare...

Ansökningsblanketter till diverse intressanta utbildningar är utskrivna, ett stort steg i rätt riktning. Hälsoundersökning inbokad till på fredag och personbevis efterskickat - Dubbelcheck där. Just nu skulle jag bara vilja klappa mig själv på axeln och säga, bra jobbat idag Nea. Tack så mycket.