långdag.

Jag är trött, hungrig och har ont i hela kroppen. Skolan gick jag i mellan 7 och 22. Med oräkneliga hostar, nysningar, dålig kondition och en täppt näsa.

Men jag är lycklig. Åh så lycklig jag är! Det här var bara himla, nedrans, jättebra! Tur för mig att jag är jag.

day 26.

YOUR FAVORITE TIME OF YEAR

Bara ben och tunna kläder. Picknick-utflykter. Solskydd. Badplatser. Jordgubbar och glass. Utnött radiomusik. Fester. Vänner. Ledighet. Inspiration. Sommar.

bröderna benzini.

Den där härliga pocket-lukten, nystela sidor och en bok som jag velat läsa så länge.
Idag är den min. Nu börjar det roliga.


studiedag/våffeldag.

Jag fick sovmorgon. Jag fick träffa Anton, köpa glass för att fira nästan-våren och skratta massor. Jag fick äta dundergod middag med Peter och Hugo på braaste restaurangen och lära mig bl.a. att sångaren Bob Sinclair (som har samma efternamn som Hugos doktor) faktiskt stavar sitt namn Sinclar, vilket är mycket intressant fakta. Jag fick bli bjuden på goda våfflor och kakor hos Sara dagen till ära, titta på hennes jättefina lägenhet och poppa musik. Jag fick gå till Tranan från Blomkransen i högklackat, utan att halka en enda gång på isen. Jag fick träffa fina personer och dansa natten lång med mina vänner. Jag fick bli buren hela vägen hem till Blomkransen på Felix rygg för att mina fötter gjorde ont, bästaste bäste. Jag fick den finaste dagen på länge, från början tll slut. Tack till alla som bidrog.

dödsdansen.

Jag och Britta var bra på badminton, skolmaten var god, vi fick 1,5 timmes hål, eng.c-lektionen blev ovanligt fin. Småsaker, men åh så viktiga.

Ikväll såg vi Strindberg regisserad och framför av gamla/nya estetare. Vi skrattade, ojjade och njöt. Vad duktiga de är, allihopa. Sånt gör mig glad.

Imorgon är våffeldagen. Och studiedag. Inga moln på min himmel ikväll. Tåls att fira.

photo booth / telefon.

Så som det är precis just nu. Kalle i ena änden, Hobbe i andra.
Jag är nöjd för jag har läst ut sv-häftet, han funderar över kläder och vill äta våfflor på fredag. På fredag ska vi ut. Det kommer bli bra. Himlarns, nedrans jättebra.


day 25.

WHAT I WOULD FIND IN YOUR BAG
  • Min kalender, den blå ni vet som är så fin och som påminner om boken Alma skrev om Emils alla hyss i.
  • Penna, oftast blyerts med slut på sudde som gör mig irriterad varje gång jag skriver fel. Ta med ett extra? Dumheter.
  • Min vita åh så fina iPhone 4, numera med skönhetsskavank i form av liten spricka. Ska åtgärdas. Snart.
  • Vita Urban Ears. Funkar även bra som öronmuffssubstitut i vintertid.
  • Finaste knippan i trä från Afrika som är en giraff med mitt namn på sitt ben.
  • Plånbok förstås, den bruna i skinn som är lite halvtrasig och som det ramlar mynt från ibland.
  • Skolböcker och anteckningsblock.
  • Träningskläder och sånt som hör till.

för tillfället.

Drömmar om en blå/vit yukata, tofflor man knappt kan gå i, qi gong, sushifrukost, grönt te, japanskt bad, stillsamhet... Yasuragi Hasseludden. Dags för återbesök och otroligt nog instämmer mamma. Efter slutproduktionen får det bli. När det behövs som mest.

hurra.

Egentligen vill jag skrika det, högt, så att alla kan höra... HURRA! Började som en helt vanlig dag, slutade som finaste dagen på länge. Först och främst - Dansglädje. Sällan har den varit så stark. Addera fina ord, vänner, produktivitet, vårväder och ett alldeles utomordentligt lyckat genomdrag så är dagen gjord. Mina fötter smärtar efter otaliga timmar på hårt golv utan skor, men det gör inget. Inget kan sänka mig nu.

day 24.

A LETTER TO YOUR PARENTS

Låter som något långt och känslosamt... Nej, det stryker vi. Men rätt ska va' rätt så jag ger er det senaste meddelandet som skrevs av mig till någon av mina föräldrar. Detta krafsades ned innan avresa mot huvudstaden i förra veckan. Fint va?


solbågar och onda fötter.

Efter rep igår tog jag bästaste bäste med mig hem för raclette, gamla tv-serier och struntprat. Fin kväll, trots att jag sov bort en timme eller så någonstans där i mitten... Som vanligt då. Idag har det knäppts bilder till diverse sökningsblanketter samt hållits genomdrag. Hem och pusta innan ännu mer rep, denna gång till toner av Ternheim.

Senast jag la ut en bild på något jag suktade efter var det en röd gammal bubbla. Den har inte glömts, dock möjligen bytt färg till ljusgrön eller ljusgul... Bubblan får nu sällskap av dessa finaste som förhoppningsvis sitter där de ska, på min näsa, redan om ett par veckor. Ja tack.


day 23.

SOMETHING YOU CRAVE FOR A LOT

Jag längtar efter att få stå helt på egna ben, pröva mina vingar och så... Ett liv utanför Bollnäs. Helst med dans mest hela dagarna. Jag längtar efter sushi och Ölandsommar. Nysopade trottoarer, bara ben och Stockholms gator. Och så längtar jag efter en alldeles egen polaroidkamera, skrivmaskin i fin färg och en massa gamla lp-skivor. Och ett par 60talsrullskridskor, sådana där med fyra hjul ni vet... Och ett munspel.

den kaukasiska kritcirkeln.

Frukost, böjochsträck samt lite matsäcksmakning, sen beger jag mig mot Heden. Helgrep med braaste Kritcirkeln och om två veckor premiär. Ni kommer väl och tittar?

SPELDATUM

(V.13)
1/4 19.00 Voronja
3/4 16.00 Abchazia

(V.14)
8/4 19.00 Voronja
9/4 16.00 Abchazia
10/4 16.00 Voronja

(V.15)
14/4 19.00 Voronja
15/4 19.00 Abchazia
16/4 16.00 Voronja
17/4 16.00 Abchazia

(V.16)
19/4 19.00 Abchazia
20/4 19.00 Voronja
21/4 19.00 Abchazia


Vuxen: 160 kr
Ungdom:80 kr

Biljettbokning tel: 0278-25756
Men helst på: [email protected]

(reportaget här)

fredag.

Tal i Eng C. Macarons som fredagsmys. Otaliga FMLs under samhällskunskapen. Fina vänner och en nedrans massa Pocket full of sunshine.... Ikväll byts skolarbete ut mot ledighet. Sånt som behövs ibland.



Jag blir knäsvag. Vackrast på länge.


day 22.

WHAT MAKES YOU DIFFERENT FROM EVERYONE ELSE

Alla goda ting är tre... Huruvida dessa egenskaper är goda eller ej tåls dock att diskuteras. Tre är de i alla fall.

1. Jag kan stå på tåspetsarna. Utan skor. Detni!
2. Jag kan inte rapa ordentligt. Sådär med munnen öppen ni vet... Men jag jobbar på det.
3. Min höjdskräck sitter i fötterna. Känns som att någon sticker in knivar i dem, ungefär, och vrider om.


söndag innan skoldag.



Beatles... Bra söndagsmusik är vad det är.

 

Sista dagen på lovet för Es08. Jag firar med film, bok, lite skolarbete och snart en hembakad semla hos farmor tillsammans med fina kusin-vitamin. 15.10 går The buried life på 5:an förresten. Kolla?

tisdagarna med morrie.


Bästa boken jag läst.
Aldrig har jag lärt mig så mycket av, skrattat så ärligt och gråtit så väldigt till, en bok.
Hatten av.

tanzania.

Solbränna x förmycket. Supersizekryp. Hakuna matata. Ingen el efter 21. Sittapåhuk-toaletter. Trerätters. Myggnät. Den vita jeepen. Pongo. Världens vackraste landskap. Ännu vackrare djur. Finaste resan någonsin. Ta mig dit igen.





onsdagkväll, sportlov.

Jättemycket bra lov. Utomordentligt underbara människor och god mat och ledighet... Så som det ska vara.

Jag sökte sommarjobb igår, och i förrgår. Härligt Nea! Och så har jag skickat in en engelskauppgift som totalt glömts bort. Och rensat datorn, vilket tog på tok för lång tid. Nu ska jag läsa den där boken som är så fin men som inte har prioriterats och som för tillfället ligger och väntar på mig i vardagsrummet. Tisdagarna med Morrie. En kopp te på det och kvällen är gjord. Imorgon: Sthlm. I övermorgon: Audition.

För er som inte sett ännu... Jag avgudar henne. Bestämd feminist är vad det kallas. Girlpower.


day 21.

A PICTURE OF SOMETHING THAT MAKES YOU HAPPY

Foto: Christer Jingåker


Dans. Bra grejer är vad det är.

dagen i fem meningar.

Lyckat genomdrag av hela Kritcirkeln, utan manus och endast två "Text". Lägg till studentmösseavhämtning (åh så fin), Spinning- och CoreExpress så har du lyckad onsdag 2.0. Eller 5.0 så slår vi Sthlm... Nu: Fil och havrekuddar, och lite Romantikens litteratur. Mums!

day 20.

ABOUT YOU

Denna tänker jag lämna oskriven, just för att jag är så mystisk och oförutsägbar... Hehe...