siesta.

(Klicka på bilden för att besöka hemsidan)


Billie the Vision and the Dancers, Håkan Hellström, Ane Brun, Britta Persson, Oh Land, Oskar Linnros, Bob Hund, Henrik Berggren, The Kooks, Daniel Adams-Ray... Ibland önskar jag att jag hade mer tid och pengar. Vore fint en gång som denna.


födelsedag.

Foto: Sara Campbell

Maja fyllde 19 år. Än mer vuxen, eller hur var det? Vi firade med goda pajer som hon bakat, drack ur amerikanska ölfestmuggar, lyssnade på Beatles lp med ljud som knastrade mysigt, dansade och sjöng och skrattade... Vi besökte Ljusdals båda uteställen, vilka kanske inte var så mycket att hejja för men så blir det ju vad man gör det till och vi var party ändå. Av mig och Felix fick hon en godiskaktus, sådär som när man var liten ni vet, och en Felix-komponerad dikt. Den kvällen var igår. Och den var fin.

fredagkväll.

Foton: Sara Campbell

Vi spenderade försommarkvällen på Hannas glasveranda. Blev bjudna på underbar mat och efterrätt, spelade spel och pratade långt in på natten. Det var fint och jag kände att ÅH vad jag kommer sakna er. Hanna, Frida, Elin, Kristin... Britta, Sara, Peter och Felix. Vackra ni.

nor.

Nor. En liten mysig dansbana mitt ute i ingenstans. Dit for vi ikväll - Linnea, Peter, Ebba, Therese och jag. Vi passerade världens vackraste landskap och poppade Engmans kapell i bilen. Sommarmusik. Vi åt Brago-kex och drack saft. Jag dansade foxtrot och bugg efter bästa förmåga, lärde mig en massa. Det var svårt, men himla kul, och kvällen mycket fin... Nästa vecka igen?

i ljusdal.

Vi åt på sushirestaurang, köpte gott tilltugg och spenderade resten av kvällen på en filt i en park med massa vacker musik. Imorse fick jag äta frukost på Hobbes balkong med finaste utsikten och dricka té ur koppen som är röd med vita prickar igen. Ljusdal är rätt bra ändå.

Foto: Britta Hans-Ers


det var då.

Idag cyklade jag förbi mitt gamla bostadsområde. Tjärnbergsgatan - De rosa husen, gatusvängen, SJ-kåkarna, lekplatsen, huset som nästan ser ut som en kyrka... Och så Gula Huset på kullen. Vårt hus. Det som har utsikt över allt det andra underbara. Med kakelugnarna som Signe prytt med vackert målade blommor, vinkällaren som jag och Jocke hade spökfest i en dag för många år sedan, bakgården med alla tusen kottar, vinden där Rosendahl spökar, väskan med nycklarna som alltid kommer tillbaka till samma plats vid fönstret vart i huset man än flyttar den, det stora mittenträdet med hundra stammar, blubbacken... Alla minnen. Fina barndom. Jag trivs där, fortfarande.

ronja.

Ronja Rövardotter. Underbara film. Frihet, äventyr och vacker musik. Nu var det två år sedan vi sprang omkring i skogarna och spelade Astrid Lindgren-teater för dagisbarnen. Fina klassen... Jag var Ronja. Peter var Birk och Christin Lovis. Vi skrek vårskik, åt lovisbröd och sjöng vargasången. Mötte rumpnissar och en hemsk vildvittra. Den dagen var en sådan som stannar kvar...


måndagsläge.

Lilla älskling, nu känner jag mig lite som dig tror jag... Hög på livet och så.

Det duggregnar och doftar vår. Jag fick cykla hem ifrån skolan vid elva, laga fiskpinnar och sova ikapp. Danslektionen var bara jättebra och åh så jag tycker om att bli sådär genomsvettig och fult rödblommig i ansiktet. Optimismen flödar för jag har nästan inget skolarbete kvar, och jag är bara så himla glad.

diana.

Jag trodde mig lagt upp denna för månader sedan, men det verkar inte så... Bara för att den får det att pirra lite skönt i magen och för att jag inte kan sluta le när jag tittar den, särskilt på henne. En miljon visningar efter två dagar, bra jobbat av dessa danska pojkar.


les choristes.

Så himla fin är den. En sådan där känslofilm som är utan att vara överdriven. Med musik som får det att svalla varmt i magen. Jag har världens snällaste engelskalärare som lät mig kopiera den eftersom den inte längre verkar gå att köpa i Sverige. Lycka.


eurovision.

Jepp, igår såg jag årets största musiktävling på tv. Brukar inte vara så... Schlager är liksom inte min grej. Men svettigt blev det och Sveriges bästa placering på 12 år är nog ett skönt slag i ansiktet för alla som slösat energi på att hata vårt bidrag. Hur som helst var Italien bäst. Tycker jag. Mysigaste låten. Så jag lägger upp den här om någon har missat, eller mest bara vill njuta.


idag.

Jag har druckit té ur kanske världens sötaste kopp som var röd med vita prickar. Jag har dansat inför fullsatt aula tillsammans med tre fina vänner. Jag har besökt den åh så omtalade Sibylla där två trogna medlemmar i Ljusdals Initiativ sliter om helgerna. Jag har fått en fin, brun hatt av Hobbe som jag tycker himla mycket om. Jag har läst några rader ur vackra Nu vill jag sjunga dig milda sånger. Jag har blivit erbjuden sommarjobb med Sägensafari. Och jag har bara mått så nedrans bra.

hos felix.

Jag är hemma hos bästaste bäste. I ett stort, vitt hus som ligger bredvid vid en sjö nästan mitt ute i ingenstans. Tallåsen. Tyst och skönt. Igår blev jag bjuden på kyckling med grönsaker och paprikasås, pratade en massa, såg Down with love på tv, tittade i gamla fotoalbum och åt rabarberpaj. Det regnade också. Då blir allt lite mysigare. Idag ska vi dansa på Slottegymnasiet och sen tar jag kusin i handen och far hem.


Jag måste lägga upp den här för säkerhets skull. Många har sett den, men ingen får missa. Världens sötaste? Antagligen.


the wakening.

Det vackraste jag sett på väldigt, väldigt länge... Så att det gör ont i hela kroppen, men på ett skönt sätt, och jag gråter, men ändå inte... Konst, kallas det. Det här är konst.


hemma.

Idag har jag genomfört andra och sista delen av intagningsprovet till Balettakademiens förberedande danslinje och sedan spenderat eftermiddagen med en fin, nyfunnen vän - Ätit godaste Pasta Pesto:n på mysig restaurang, köpt två nya pocketböcker och druckit grönt té på Cityterminalens café i väntan på buss hem. Pratat, skrattat, lärt känna litegrann. Väl hemma är jag trött som få och slår mig ned på sängen med körsbärstomater och film. Det är jag värd. Sådetså.



i sthlm.

Så sitter jag här igen. På sängen i huset som är morfars. Jag har sett Så ska det låta för första gången på evigheter, blivit bjuden på god mat och diskuterat partikelacceleratorer, evolutionen och utomjordingar. Som vanligt när jag är här då. Vad som känns lite ovanligt är att Hobbe inte sitter på sängen mittemot. Det brukar vara så nuförtiden att åker jag, åker han. Men så är omständigheterna lite speciella denna gång. Imorgon är det sökning. Och just därför måste jag nu säga godnatt. Godnatt.

i förrgår och igår.

Jag har spenderat en heldag på stan. Umgåtts med fina människor, sett på dansföreställning på torget, ätit glass, fönstershoppat och gått på bio. Jag har sovit över hos världens bästa kusin och ätit kladdkaka och pratat långt in på natten. Jag har varit på Max två ggr, fått en alldeles egen Max-penna och förstått tjusningen med potatiskanoner. Jag har firat valborg med underbara fina i Kristoffers vackra hus, grillat och sjungit vårsånger. Jag har sett en liten, liten del av Jurassic Park III och bestämt mig för att de där filmerna vill jag nog titta igenom ändå.

Men främst - Jag har blivit antagen till världens finaste skola och svävar omkring på små rosa moln... Livet leker!