vecka sjutton.

Gjorde audition och fick veta vilka stycken som ska vara med i Spektrum, vår avslutningsföreställning. Tittade på en liten men fin lägenhet på Södermalm, med trägolv och badkar. Gick i affärer en hel eftermiddag med söta vänner och spenderade sedan fyra timmar på Sturekatten, världens mysigaste café, tills personalen kom fram och sa att det varit stängt i 40 min. Såg Hugo på bio med Ina, vackra vackra film. Följde med Elli och hennes pappa till Norsborg för att sälja alla möjliga prylar på loppmarknad och kom hem tio kronor fattigare med bl.a. en himla gullig gammal klocka som numera sitter bland tavlor, vykort och affischer på väggen ovanför min säng. Hade filmkväll med Elli och Mattis, åt pizza och pratade om allt som är viktigt just nu. Uppträdde i Studio 4 på Dansens dag, balett i flamenco-kjolar, klurigt men kul.

Långhelg. Ikväll är det valborgsknytis hos Matte. Så jäkla bra.

Fann förresten Hanna Lindbergs äldre look alike i Hugo.Himla coolt, tyckte jag.
Vad tycker ni?


påsklov.

Då var det över. Så himla välbehövt. Jag hann äta långa lyxfrukostar nästan varje dag, spendera en hel del tid på balanskudden, tömma/röja i gamla huset och hitta bra saker att ta med hem till stockholm, läsa böcker, vara på påskmiddag både i Bollnäs och Ljusdal, göra armhävningar varannan dag, ligga en massa på spikmattan, hänga en del i Glössbo, ha en sådan där 25 kronors-utekväll med fina vänner som var himla kul och ganska galen, se på Skins/Vänner/The Community/True Blood, ha fika-knytis med gamla dansvännerna och skratta så jag fick ont i magen, äta hemmagjord sushi tills jag nästan sprack, besöka kiropraktorn och få massage/knak och förebyggande träningstips, träffa gamla klassisar och ha spelochtaigen-kväll. Nöjd tjej. Lätt.

brabrabra.

Tänk ett så fint påsklov det blev. Bäst av allt är nyheterna om att jag får en hälsinglandsommar (bortsett från de fyra veckorna som går åt till Balettakademiens kurs/sökning) med jobb i caféet på Träslottet! Mysigt som sjutton och så blir jag jobbarkompis med Brittis dessutom. Åh! Små rosa moln...

en summering.



Den senaste veckan har jag:
- Haft våffelkalas hos Matte med henne och Elli.
- Tittat på Hungerspelen med Ollis och Ina. Kanske är den en baraseengång-film men så jäkla spännande och bra. Här ser ni en som ska läsa böckerna!
- Följt med som moraliskt stöd till en klinik och lärt mig att man ska inte skönhetsoperera sig för någon annans skull än sin egen. Detta fick jag föreläst för mig av en plastikdoktor som opererat nästintill allt på sin kropp. Intressant.
- Haft världens bästa samtal med Val. Panikig Nea är numera lugn och fokuserad. Let's köra, liksom!
- Ätit ute med Matte och Elli. efteråt gick vi på second hand-runda och jag provade världens finaste brudklänning som bara ville följa med hem. Fy för dum tajming. Istället blev det en annan klänning, en väska och en jeansjacka, som plåster på såren.
- Blivit tagen för en snattare på Monki eftersom jag var så inne i ett sms att jag glömde betala innan jag gick ut. Pinsamt som sjutton.
- Ätit tacos och druckit vin hemma hos Maja med henne, Jocke och Karro. Kvällen slutade på stan med massa köande i isande kyla och de otåliga hälsingarna valde langos istället. Väl inomhus lyckades Jocke och Maja i ett svep välta båda sina stolar, stolen mittemot, cola-burken hos killen bredvid och samtidigt få sås över heela sig. En duktig bedrift om något.



face.


Olle tyckte hon hade hittat den perfekta högskolehursen för mig. Vad hon missat är att jag redan kan allt.