day 13.

A PICTURE OF YOUR ROOM

Vet ni vad? Det borde vara smartare att samla de bästa delarna av rummet för er att se, istället för att knäppa på hela.

Jag tänkte mig ungefär såhär...

 

Mitt skrivbord med kalendern som jag köpte för att den påminde mig om Emils mammas blå skrivbok, min älskade MacBook och, men det syns inte för den står bakom datorn, den jättefina scrapbooken jag fick av mina ännu finare elever när jag slutade som ledare i Dansoteket i våras. Fortfarande tar jag fram den ibland och tittar och blir alldeles varm inuti.

Minnet från Skapa Dans 2009, den där kvällen som slutade så oväntat och som gjorde att jag inte kunde låta bli att
le på en vecka. Och bredvid, den jättefina låten jag fick av pappa på min födelsedag.


Tv:n och dvd-spelaren som jag arbetade ihop när jag sålde jultidningar som liten... Här spelas mest Harry Potter vid sovdags, eller någon härlig musikalfilm. Står på min finaste resväska.

 

Conversen väntar tålmodigt på mer tillåtande väder, framför min åh så rena spegel.

Finaste klänningen som jag ärvde av mormor, den som jag knappt vågar ta i av rädsla att förstöra, och tåskorna som användes flitigt under mitt andra gymnasieår... Ibland sätter jag på mig dem, provar lite, känner efter och kommer ihåg.


day 12.

WHY DID YOU START BLOGGING?

Tja... Jag tycker nog mest att det är mysigt. Det är mysigt att skriva och i bloggen känner jag ingen press. Jag får skriva om precis vad jag vill, när jag vill. Och jag får utgå ifrån mig själv hela tiden. Dessutom behöver det inte vara vettigt, inte ens något som någon annan än jag förstår. Och det är det fina med det hela, att det blir som en dagbok. Åtminstone så som jag skulle skriva om jag skrev dagbok...


mer av dig

Det som behövs just precis nu.


en tanke, en söndag

Har du funderat på det där med livet?

 

Jag gör det mest hela tiden... Meningen, det där stora härliga som vi inte har någon aning om men som ändå alltid finns där. Idag kom jag att tänka på något. Meningen, tänk om den inte finns? Någon sa en gång till mig att en ickemening, slumpen, är det vackra med livet. Att vi är här och vi har det här som är nu, och sen finns det inte mer, och inte vi heller. Och att det är det fina... Alla tycker nog inte så. Men om det nu stämmer, att det är så, måste vi ju vara smarta. Hoppet är vad som håller människan vid liv, är det då inte naturligt att vi hittar på en Gud? En högre makt att förlita oss på. Trösta oss med. En slags modersgestalt. För en värld utan hopp, utan trygghet, slutar i kaos. Det vet vi ju.


Eller?


knip, med stjärten


Foto: Theresia Granat men ägs av Britta Hans-Ers. Detni!

 

Såhär kunde det se ut en torsdag som igår. Fem glada 70-tals bruttor och en minst lika (färg)glad kille letade sig till Sporthallen för att ge fröken Roséns AerobicsDance-pass lite sting. Och sting blev det!

ibland så

Vakna tidigt. Kliva upp. Snabb som sjutton. Vara klar en timme innan skolstart. Kolla fejjan. Lägga mig i soffan och vila lite för att tiden ska gå, är ju pigg. Vakna 1,5 timme senare. Missat första timmen på första lektionen. Panik!! Ge upp.

Vad är det för mening egentligen?

kan konstateras efter en dag i Stockholm



Christin är en kulturminister som kan tala för sig. Nakenkonst intresserar Es08, mycket. Kissie tycker det är roligt att gå fram och tillbaka längsmed samma gata flera ggr, och det råder delade åsikter om den saken... För alla måste tycka något om det, det är ju ändå Kissie. Kulturhusets utställning Tomoko Sawada är bra och, ehm, Nelix fattar meningen precis. Det är inte lika roligt att köpa saker som måste köpas. När pitabröd blir blött känns det som skinn, och är läskigt att stoppa i munnen.

Djungelboken är en föreställning värd tid och pengar. Se den!

ett mycket fint minne


Det var varmt ute. Det var färgglatt. Det var bara på skojj. Det var lycka.


day 11.

ANOTHER PICTURE OF YOU AND YOUR FRIENDS

 


Dedikeras till Hobbe, min vapendragare och bäste vän. Han som vet mest, förstår bäst och
står vid min sida i vått och torrt. Hur många har en sån liksom?


day 10.

SONGS YOU LISTEN TO WHEN YOU ARE HAPPY, SAD, BORED, HYPED, MAD

Glad

White Sky - Vampire Weekend
Stuttering Duckling - Billie the Vision & the Dancers

Ledsen... Eller inte ledsen. Det spelar ingen roll.

Cry me a river - Julie London
Zorbing - Stornway

Uttråkad? Beror på...

Harlem Nocturne - Lounge Lizards
Postcards from Italy - Beirut

Vad taggar mer än kännasigtuff-musiken från när man var liten? Svårslaget må jag säga.
Rocka på - Markoolio
Freestyler - Bomfunk MC's

Stryker den sista. Jag lyssnar sällan på musik när jag är arg... Varför I don't know...

så som det är nu

Dagsläget? Lite lagom lugnt sådär. Jag tänker hakuna matata och får ändå saker gjorda. En spontan applåd för det. Fler betyg är satta och jag är nöjd med mig själv. Skön känsla. Framtidsfunderingar mest hela tiden... Vad händer nu? Högskoleutbudet är inte fy skam och det är roligt att titta runt och välja och se fram emot. Hur många har hittills letat sig in på min lista? Fler än som kan räknas på en hand, det är ett som är säkert.

Jag brukade skratta åt mina föräldrar när de sa att tiden bara rinner iväg... Men var tar den egentligen vägen?

 


day 09.

SOMETHING YOU'RE PROUD OF IN THE PAST FEW DAYS

Stolt och stolt... Jag är nöjd. Just nu känns det sådär mysigt i magen bara, inte stressat utan läget under kontroll. HDT-sökningen gick bra, dansglädjen ligger på topp och fokus likaså. Fetaste orosmomentet sedan ettan, GeMu-slutprovet, gick fint och Sporthallen känns inte längre som Djävulens sändebud till Jorden. Det här är en bra start på året.

day 08.

SHORT TERM GOALS FOR THIS MONTH AND WHY

- Komma igång med träningen på Sporthallen, på riktigt. Det är på tiden.
- Få till ett möte med UMR och ordna Verksamhetsberättelsen för 2010. Deadline 31/1.
- Komma ikapp med skolarbetet. Bättre att få det gjort innan kaoset bryter ut.
- Klara HDT-audition. Döh?
- Inte stressa upp mig. Hjälper aldrig till någonting.
- Ha KUL! För att KUL är BRA.

day 07.

A PICTURE OF SOMEONE/SOMETHING THAT HAS THE BIGGEST IMPACT ON YOU


Morfar. Hur skulle världen se ut utan dig?


day 06.

FAVORITE SUPER HERO AND WHY

Alltid! En nallebjörn som kan rädda dig från monstren under sängen, går det att slå eller? Nä, just det.

Men också... De där som finns där när det behövs, lyssnar och ger goda råd, de är mina superhjältar. Tack för att ni är ni. Hjärta, hjärta.

dan före dan före dan efter dan som är skolstartsdan... tror jag.

Tittat om på filmen från Musikalen Annie kanske 100 ggr, analyserat vartenda steg. Målat naglarna, tagit bort och målat igen. Skrivit klar teaterhistorian. Gjort min kropp en tjänst och köpt deodorant från Rosenserien. Investerat i ett klippkort på Sporthallen och bestämt mig för att nu är det dags. Städat mitt rum. Lyssnat på Legally Blonde The Musical-soundtracket, igen och igen och igen...

Fin dag. Gillar't. Och vet ni vad mer jag gillar? Denna.


day 05.

A PICTURE OF SOMEWHERE YOU'VE BEEN TO

 

Egypten, 2009
(I brist på tillgängliga bilder från Afrika)

tre timmar i storstan.


En fika, en bra bok och nya hudvårdsprodukter från Dermalogica. Kusinerna fick jag krama på också. Sånt där som behövs ibland.


day 04.

A HABIT THAT YOU WISH YOU DIDN'T HAVE

Ibland... När något känns jobbigt att ta sig an... Som t.ex. skolarbete... Då gör jag något annat istället. Och sen får jag sota för det.

day 03.

A PICTURE OF YOU AND YOUR FRIENDS

Beslutsångest resulterar i ett urval. Fina människor...


Foto: Juliah Jonsson


Foto: Britta Hans-Ers


Foto: Britta Hans-Ers


Foto: Lena Lorentzen


Foto: En kompis till någon!


Foto: Britta Hans-Ers

day 02.

THIS MAKES YOU FEEL GOOD

Jag mår bra av...

Att göra något, eller göra ingenting, med finfina personer. Att skratta, gärna sådär mycket så det gör ont i magen. Att stå på scenen. Att träna. Att kunna pricka av från min Attgöra-lista och få känna mig lite extra duktig. Att prova på nya saker. Att hinna göra sånt där lyxigt, som att ta ett extra långt bad med tända ljus, musik och en bra bok. Att äta något som jag verkligen längtat efter, vad än det kan vara. Att resa. Att lyssna på gamla låtar och komma ihåg och känna igen.

Och just för stunden känns det som att jag mår väldigt bra av att titta på den jättefina tavlan som jag fick av Hobbe i födelsedagspresent. Hänger numera på hedersplatsen bredvid sängen... Hua vad fin den är.

day 01.

A RECENT PICTURE OF YOU AND 15 INTERESTING FACTS ABOUT YOURSELF



Nåja... Jag har i alla fall rätt hårfärg.
Foto: Britta Hans-Ers


1. Jag tycker att mitt mellannamn, Edith, är det finaste som finns. Ibland funderar jag på hur det skulle vara om jag började använda det som tilltalsnamn...
2. Jag tycker att öppna en ny bok, en sån som bara skriker efter att läsas, och känna den där nyabok-doften... Det är bland det mysigaste som finns.
3. Skulle jag bara få leva på tre saker resten av livet skulle det vara sushi, ananas och semlor.
4. Jag älskar att träna. Allra mest dans... Prima grejer är vad det är. Bäst, faktiskt.
5. Jag tycker att julafton är bästa dagen på året, mest bara för den fina stämningen.
6. Jag är väldigt svag för gamla filmer. Från 50-talet och framåt, ungefär... Singing in the rain och Breakfast at Tiffany's till exempel. Och Cry Baby såklart, fast den kom ju lite senare.
7. Jag gråter sällan till filmer, men när jag såg King Kong första gången kunde jag inte samla mig förrän 20 min efter filmens slut. Den kärleken är ju så omöjlig det kan bli!
8. Jag såg nog lite för många skräckfilmer som liten. Inbillar mig saker hela tiden. Fruktansvärt ensamrädd. Usch.
9. Jag har svårt att koncentrera mig på andra saker när mitt rum är stökigt. Mitt rum är ofta stökigt.
10. Jag har ganska jättedåligt minne ibland... Skulle aldrig klara livet utan min kalender.
11. Jag tycker att killfötter är läskiga, men är besatt av händer. Stora ska de vara, och lite grova sådär... Ja, det är fint.
12. Jag kan gå ned i brygga från stående. Och det är ballt. 
13. Jag föredrar rörliga kläder... Och helst inga skor. Det känns liksom så instängt annars.
14. Jag är väl lite av en Harry Potter-nörd skulle man kunna säga. Men på ett bra sätt. Just det.
15. Jag skulle vilja lära mig att spela gitarr men har aldrig riktigt tagit tag i det... Ska nog göra det snart. Och munspel.

30 days.

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
Day 02- This makes you feel good
Day 03- A picture of you and your friends
Day 04- A habit that you wish you didn’t have
Day 05- A picture of somewhere you’ve been to
Day 06- Favorite super hero and why
Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you
Day 08- Short term goals for this month and why
Day 09- Something you’re proud of in the past few days
Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Day 11- Another picture of you and your friends
Day 12- Why did you start blogging?
Day 13- A picture of your room
Day 14- This makes you cry
Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
Day 16- Another picture of yourself
Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
Day 18- Plans/dreams/goals you have
Day 19- Nicknames you have; why do you have them
Day 20- About you
Day 21- A picture of something that makes you happy
Day 22- What makes you different from everyone else
Day 23- Something you crave for a lot
Day 24- A letter to your parents
Day 25- What I would find in your bag
Day 26- Your favorite time of the year
Day 27- Why are you doing this 30 day challenge
Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29- In this past month, what have you learned
Day 30- Your favorite song.

Jajamensan. Jag också.

en nystart.

Åter hemma. Fina Sverige...

Tittade på Cry Baby, drack te och åt de sista bitarna ur chokladkalendern som var en adventspresent från bästa fröken Rosén. Saknade fina människor en stund och gladde mig åt att några får jag snart träffa.

Kanske är det den mysigaste filmen som finns. Cry Baby. Kanske kan den till och med mäta sig med Singing in the Rain... Hm. Återkommer om det efter vidare överläggningar med hjärnkontoret. Verkar stängt för tillfället. Godnatt gott folk.